Kategorier
Tatueringar

Tatueringar – Sveriges 5 populäraste motiv

Vill du tatuera dig, men har svårt att välja motiv? Då kan den här listan vara för dig, åtminstone om du vill ha ett tatueringsmotiv som är så populärt som möjligt. Många vill dock att deras tatuering ska vara och kännas både personlig och unik. Det är lätt att tro att man inte kan använda sig av populära motiv då men så är inte fallet. Du kan mycket väl välja att använda dig av populära tatueringsmotiv och därefter kombinera detta med något som du tycker känns personligt. Antingen gör du skissen själv eller så vänder du dig till en tatueringsstudio som kan hjälpa dig att sätta ihop något riktigt snyggt.

Nu är det dock inte kombinationer av olika tatueringar som vi ska titta närmare på utan istället titta på vilka motiv det är som pryder de allra flesta just nu.

Inspirerande ord

Det finns många riktigt bra ord och quotes som man kan använda sig av för att få inspiration i vardagen, känna sig starkare, mer tacksam eller vad det nu än må vara. Det har blivit mycket populärt att kunder kommer in och vill ha just inspirerande ord tatuerade på kroppen. Ibland är det längre meningar, t.ex. en dikt, ett längre citat eller kanske någon vers från bibeln, men även enstaka ord som ”Believe”, ”Faith” och ”Love” förekommer.

Blommor

Det finns få personer som inte skulle älska en riktigt snygg blomtatuering, eller hur? Blommor har en perfekt kombination av mjukhet och hårdhet. En tatuering i sig är ett tufft ingrepp som kräver sin person medan blommor i sig är mjuka, väldoftande, sköra och feminina. Vill du köra den mest klassiska varianten så väljer du en ros, annars kan det vara kul att besöka en florist nära dig och se vilka andra typer av blommor det finns att använda sig av.

Insekter

Det kan låta lite läskigt att många människor faktiskt vill tatuera in insekter på sin kropp men sanningen är att detta tatueringsmotiv faktiskt har blivit riktigt populärt. Nu talar vi kanske inte specifikt om rödmyror och larver, utan mer fjärilar, getingar, skalbaggar eller bin. Även eldflugor, trollsländor och malar har blivit mycket attraktiva val.

Matchande tatueringar

Visste du att det faktiskt har blivit riktigt populärt att skaffa sig matchande tatueringar? Det kan t.ex. vara flera vänner som går och gör en gemensam tatuering där alla har samma motiv, par som skaffar sig tatueringar som matchar med varandra eller kanske mor och dotter.

Mandalas

Sedan flera år tillbaka har mandalas varit ett tatueringsmotiv som har blivit mycket uppskattat och så som det ser ut verkar trenden bara att fortsätta. En mandala är en helig symbol som används i samband med olika spirituella handlingar inom Hinduism och Buddism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *