Sveriges bästa tatueringsstudio

Det finns många riktigt bra tatuerare runt om i Sverige som du kan besöka när du vill göra en tatuering. Vissa är mindre och kanske nyss har kommit igång, medan andra är riktigt stora och välkända. Det är inte helt ovanligt att människor åker långt för att tatuera sig på en specifik studio, enbart för att man vet att studion och tatuerarna är i toppklass.

Vilka tatueringsstudios är det då som är bäst och vilken bör man välja? En tatueringsstudio behöver inte vara den bästa i landet för att du ska våga tatuera dig. Det finns mängder med bra studios där du kan gå tatuera dig utan några som helst problem. Är det däremot så att man verkligen vill göra sin tatuering på en av Sveriges de bästa studios gäller det att fortsätta läsa. Här nedan har vi nämligen sett till att lista de populäraste i landet.

Salong Betong – Det finns få tatueringsstudios i Sverige som är lika populära som den ökande Salong Betong. Tatueringsstudion hittar du på Skebokvarnsvägen i Enskede och genom åren har många kändisar satt sin fot på precis detta ställe. Både skådisar, artister och influensers vänder sig hit när de vill ha en ny tatuering och studion har även blivit utnämnd till ”modesveriges mäktigaste aktörer” av magasinet King. Nischen ligger på svart/vitt/grått motiv. Är det just det som du är ute efter är det också hit du ska vända dig.

Catapult Tattoo – Hur skulle det kännas att bli tatuerad av en person som har tatuerat självaste Slash från Guns ’N Roses? Riktigt häftigt, eller hur? På Catapult Tattoo i Vasastan i Stockholm har du möjlighet att göra precis detta. Rockikonen bestämde nämligen att tatuera sig precis här när han var på besök i huvudstaden. På salongen arbetar Emilia och Fabbe, som dessutom har varit med på Master Ink under år 2012. Fokus ligger på vattenfärgsmotiv och porträtt, men du kan få alla möjliga stilar om så önskas.

Heidi Hay – Heidi Hay är utan tvekan Sveriges tatuerardrottning om du skulle fråga göteborgarna och säkert många fler. Det här är en prisbelönt tatuerare med säte i Göteborg och som har blivit världberömd tack vare sina högklassiga porträtt. Vill du boka en tid här måste du vara ute i god tid. Det är nämligen inte helt ovanligt att man kan få vänta i upp till ett år. Heidi Hay är den första kvinnan som startade upp en tatueringsstudio och detta skedde år 1992. Utöver att arbeta som tatuerare ser hon även till att engagera sig mycket i branschen på andra sätt. Bland annat sitter hon som styrelseledamot för organisationen Sveriges Registrerade Tatuerare.

Bröderna Bläck – Det är naturligtvis inte bara Stockholm som har många härliga tatueringsstudios att erbjuda. På Föreningsgatan 50 A i Malmö hittar du tre stycken herrar som mer än gärna hjälper dig att få din drömtatuering. Det här är en relativt ung studio som startade upp i januari 2015. Trots att de inte varit med så många år i branschen besitter de stor kunskap och erfarenhet. Alla kunder välkomnas varmt och kundkretsen är redan stadig. Med sitt kreativa tänkande och sina stadiga händer ser de till att tatuera allt mellan himmel och jord.

East Street Tattoo – Frågar du stockholmarna vart man ska ta vägen för att tatuera sig kommer majoriteten säkert att hänvisa dig till Ölandsgatan på Södermalm. Här hittar du den kända och väletablerade East Street Tattoo, som utöver tatueringar även kan fixa en och en annan piercing. Ett stort plus är att det är så många olika typer av tatuerare som arbetar på salongen. Alla har sina egna specialiteter, vilket bidrar till att du kan vända dig till salongen för alla typer av tatueringar, stilar och motiv.